Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOUĂ FEMEI DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATE CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL MEHEDINŢI

4 octombrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Mehedinţi au depistat două femei de 51 şi 19 de ani,  din Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Acestea au fost sancţionate contravenţional, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi desfăşoară în permanentă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, la data de 04 octombrie a.c., pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, poliţiştii de imigrări au depistat două femei de 51 şi 19 de ani,  din Republica Moldova cu şedere ilegală.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acestea au intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii  de imigrări au emis, pe numele femeilor, decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Totodată, acestea au fost sancţionate contravenţioal cu amenzi  în valoare de 400 lei, fiecare, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut