Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOUĂ DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN IAȘI

24 octombrie 2023

Polițiștii de imigrări din Iași, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu, au desfășurat, zilele trecute, o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

La data de 21 octombrie a.c., polițiști de imigrări în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași (Serviciul Ordine Publică, respectiv Secția Regională de Poliție Transporturi Iași), polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, au desfășurat o acțiune în gara din Iași, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

În cadrul acțiunii au fost identificate și verificate 28 de persoane, toți cetățeni străini.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că doi cetățeni pakistanezi, de 22 de ani, respectiv 35 ani au intrat legal în România, în scop de muncă, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere conferit prin viză, aceștia continuând să desfășoare activități lucrative la societăți comerciale de pe raza județului.

Ca urmare a celor constatate, străinilor le-au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost invitați la sediul structurii de imigrări, în vederea clarificării situației.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2ddccb44-a955-4862-983f-9cccb9db4d1b_censored-754x1024.jpg

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut