Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOUĂ DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI ȘI O SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ

29 septembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. Pe numele a doi cetățeni străini au fost emise decizii de returnare și o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat o acțiune, în municipiul Bucureşti, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.

În urma activităților desfăşurate a fost depistat cu ședere ilegală un bărbat de 43 de ani, din India.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre, fiind instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

În aceeași zi, polițiștii au identificat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiu, un bărbat de 31 de ani, din Nepal, care desfășura activități lucrative fără a deține aviz de angajare sau contract individual de muncă.

Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele cetățeanului străin a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut