Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOUĂ DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI ȘI O SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ

29 septembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. Pe numele a doi cetățeni străini au fost emise decizii de returnare și o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat o acțiune, în municipiul Bucureşti, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.

În urma activităților desfăşurate a fost depistat cu ședere ilegală un bărbat de 43 de ani, din India.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre, fiind instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

În aceeași zi, polițiștii au identificat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiu, un bărbat de 31 de ani, din Nepal, care desfășura activități lucrative fără a deține aviz de angajare sau contract individual de muncă.

Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele cetățeanului străin a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sari la conținut