Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI TINERI DIN SERBIA, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN TIMIȘ

14 martie 2018

Polițiștii de imigrări din Timiș au depistat doi tineri, din Serbia, care nu au părăsit teritoriul teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în 15 zile, iar la ieșirea din țară, va fi insituit consemnul de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări-Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfășurat, la data de 13 martie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, pe raza municipiului Timișoara, doi tineri în vârstă de 24, respectiv 30 de ani, din Serbia, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetățenii străini au intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de ședere nu au părăsit țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, cei doi străini au fost sancționați contravențional cu câte 600 de lei fiecare, iar pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

La ieșirea din țară, pe numele lor va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu precederile O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Facem apel la cetăţenii străini de pe raza judeţului, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş, din Timişoara, strada Andrei Mocioni, nr.8-10, la telefon 0256-402475, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TIMIȘ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut