Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ȘI O SANCȚIUNE ÎN VALOARE DE 9.000 DE LEI APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

6 octombrie 2023

O societate comercială a fost sancționată ieri cu amendă în valoare de 9.000 de lei, de poliţiştii de imigrări din Bucureşti, pentru nerespectarea actului normativ privind regimul străinilor în România. În cadrul activităților desfășurate au fost dispuse și măsuri ca urmare a unor străini aflați în situații ilegale.

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările în cazul a cinci societăți comerciale, de pe raza de competență.

Ca urmare a celor constatate, în trei cazuri nu au fost constatate nereguli, într-un alt caz, reprezentantul societății a fost sancționat cu avertisment, iar în cel de-al cincilea caz, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de imigrări au introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre, doi bărbați de 24, respectiv 31 de ani, din Bangladesh și Pakistan, care se aflau în situații ilegale.

Bărbatul din Bangladesh, bănuit de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, a fost transferat din Franța în baza Regulamentului Dublin. Acesta a fost preluat de polițiștii de imigrări de la colegii lor, de la poliția de frontieră. La ieșirea din țară, pe numele persoanei în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Bărbatul din Pakistan se afla în ședere ilegală și a fost preluat de polițiștii de imigrări de la colegii lor din cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră. La ieşirea din ţară, pe numele străinului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de un an, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut