Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI, ÎN COOPERARE CU POLIȚIȘTI DIN CADRUL SECȚIEI 7 POLIȚIE

27 noiembrie 2023

Polițiștii de imigrări din București, în cooperare cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție, au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, doi străini aflați în situații ilegale. Într-un caz a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar în cel de-al doilea caz, bărbatul a fost transferat la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, întrucât a solicitat o formă de protecție internațională.

La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au depistat în ședere ilegală un bărbat de 26 de ani, din Irak. Întrucât, străinul a solicitat o formă de protecție internațională a fost transferat la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației.

O zi mai târziu (25 noiembrie a.c.), polițiștii de imigrări din București au preluat de la polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție un bărbat de 55 de ani, din Vietnam.

Din verificări a reieșit că persoana în cauză se află în ședere ilegală. Polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele străinului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 2 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut