Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

13 decembrie 2022

Polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au continuat acțiunile, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre. Doi cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu plecare voluntară în 15 zile.

La data de 12 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, au depistat doi bărbați din Bangladesh și Republica Moldova, în vârstă de 30, respectiv 43 de ani, care se aflau în ședere ilegală.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, cetățeanul din Bangladesh a intrat în România în scop de muncă, iar cel din Republica Moldova în scop turistic, însă la expirarea dreptului de ședere aceștia nu au părăsit România.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestora polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele cetățeanului din Bangladesh se va institui măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor de imigrări vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut