Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI CETĂŢENI NEPALEZI, DEPISTAȚI LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL COVASNA

6 decembrie 2018

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat doi bărbați din Nepal, ce desfășurau activități lucrative, fără aviz de muncă, la o fermă de animale ce aparține unei firme românești. Pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, fiind dispusă și interdicția de a intra în țară pentru o perioadă de 6 luni. Reprezentanții firmei au fost sancționați cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, la data de 05 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Covasna, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna, au efectuat un control  pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat doi cetăţeni străini, în vârstă de 33, respectiv  40 de ani, ambii din Nepal, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine avize de muncă și contracte individuale de muncă încheiate cu societatea comercială unde au fost depistați.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare pe numele celor doi străini prin care sunt obligați să părăsească teritoriul țării. La ieșirea din țară, pe numele lor vor fi instituite consemne privind interdicția de a intra în România pentru o perioadă de 6 luni de zile.

Totodată, reprezentanții firmei, vor fi sancționați contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

***

Pentru mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României, puteți accesa pagina web a instituției la următorul link http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI COVASNA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut