Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI CETĂȚENI CHINEZI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI DÂMBOVIŢA

20 iunie 2019

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 2 bărbați, în vârstă de 32, repectiv 42 de ani, din China, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 19 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în baza unor informatii, poliţiştii s-au deplasat pe raza municipiului Târgoviște, unde au depistat 2 bărbați, în vârstă de 32, respectiv 42 de ani, din China, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au  intrat legal în România în baza unor vize de scurtă ședere în scop de afaceri, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării.        

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, străinii au fost sancţionați contravenţional cu amenda în valoare de 400 lei fiecare, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Sari la conținut