Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DELEGAȚIE A REPUBLICII FEDERALE GERMANIA LA BUCUREȘTI ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA SEDIUL CENTRULUI DE TRANZIT ÎN REGIM DE URGENȚĂ TIMIȘOARA

2 octombrie 2023

La data de 29 septembrie a.c., o delegație a Republicii Federale Germania la București a efectuat o vizită de lucru la sediul Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara (CTU). 

Delegația a fost formată din Katrin Goring, vicepreședinta Parlamentului Republicii Federale Germania; E. S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la București; Andreas Kappler, membru al delegației germane și Regina Lochner, consulul Republicii Federale Germania la Timișoara.

Oaspeții au fost întâmpinați de domnii: chestor principal de poliție Liviu BUTE, î. inspector general, comisar-șef de poliție Eleodor PÎRVU, î. adjunct al inspectoratului general, comisar-șef de poliție Gabriel VASILESCU, director al Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și Pablo Zapata, reprezentantul Agenției ONU pentru Refugiați în România (UNHCR).

Au fost discutate aspecte privind rolul CTU în cadrul programului de protecție al refugiaților, răspunsul favorabil al României la criza umanitară a persoanelor strămutate din Ucraina, implicarea României în cadrul programului de relocare intra și extra-UE, despre accesul la procedura de azil și programul de integrare.

***

Primul Centru de Tranzit de Urgență din Europa funcționează la Timișoara din anul 2008 (cu o capacitate de cazare de 200 de locuri), ca instrument de protecție a cărui valoare este esențială.

Centrul oferă adăpost temporar refugiaților care își părăsesc țările de origine pentru că viața lor este în pericol și au nevoie de protecție internațională. Acești oameni se află în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil și, astfel, vor fi găzduiți aici până la relocarea în alte țări.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut