Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DELEGAȚIA POLIȚIEI DE FRONTIERĂ DIN MACEDONIA DE NORD ȘI A REPREZENTANȚILOR DIN CADRUL UNHCR ÎN VIZITĂ LA INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

18 mai 2023

Domnul inspector general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar-șef de poliție Marian-Gabriel CREȚU, a primit astăzi, 18 mai a.c., vizita oficială a unei delegații din Republica Macedonia de Nord şi reprezentanţi ai Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați – Reprezentanța în Macedonia de Nord.

În cadrul întâlnirii s-au avut în vedere aspecte de interes comun în domeniul specific de activitate, precum şi continuarea dialogului pe fondul noilor provocări instituționale.

Delegația oficialilor din Macedonia, condusă de domnul Saso Smileski, director al Departamentul Afaceri de Frontieră și Migrație, a fost alcătuită din specialiști din cadrul principalelor structuri cu atribuții la frontieră: Criminalitate Transfrontalieră și Migrație, Controlul și Supravegherea Frontierei, Unitatea Mobilă pentru Măsuri Compensatorii, dar şi din cadrul Centrelor Regionale Sud, Nord și Vest pentru Afaceri de Frontieră.

În cadrul discuțiilor cu oficialii din Macedonia de Nord, s-au atins subiecte de actualitate din sfera de competență, cu accent pe returnare, plasare în custodie publică și procedura de azil.

Întâlnirea a inclus și o vizită la Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Otopeni, unde a fost prezentat modul de lucru și activitățile de zi cu zi alte colegilor noștri, context în care delegația a apreciat aspectele prezentate, exprimându-și în continuare deschiderea la cooperare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut