Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DECIZIE DE RETURNARE ȘI AMENDĂ ÎN VALOARE DE 10.000 DE LEI APLICATĂ UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

6 februarie 2023

Un bărbat din Albania, care se afla în ședere ilegală a fost depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii de imigrări din București. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile. Au fost finalizate verificările și în cazul a două societăți comerciale.

La data de 3 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din București au continuat verificările pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În urma activităților, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Albania, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestuia, polițiștii de imigrări din București au emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

În aceeași zi, polițiștii au finalizat verificările pentru două societăți comerciale. Într-un caz nu au fost constatate nereguli, iar în cel de-al doilea caz a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin aflat în ședere ilegală).

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut