Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DECIZIE DE RETURNARE EMISĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD ȘI O SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ CU AMENDĂ ÎN VALOARE DE 10.000 DE LEI

12 decembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, a fost depistat un cetăţean străin, care desfășura activități lucrative, fără forme legale.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au efectuat în data data de 08 decembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse la o societate comercială a fost depistat în situații ilegale un cetățean străin, în vârstă de 28 de ani, din Bangladesh, care a intrat legal în România, în scop de angajare și desfășura activități lucrative, fără aviz de muncă.

Ca urmare a celor constatate polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, față de reprezentanții societății comerciale angajatoare a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor contina și în perioada următoare.

                                       BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE              

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut