Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

COOPERAREA CU ORGANIZAȚIILE NON-GUVERNAMENTALE ȘI INTERNAȚIONALE PE ASPECTE DE MIGRAȚIE ȘI AZIL

21 septembrie 2018

Șeful Inspectoratului General pentru Imigrări s-a întâlnit cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale și internaționale în cadrul unei sesiuni de analiză și coordonare a proiectelor de grant aferente FAMI cu scopul asigurării unui dialog continuu și constructiv în domeniul migrației și azilului.

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a organizat, la data de 21 septembrie a.c, la București, o sesiune de analiză și coordonare a proiectelor de grant aferente Fondului Azil, Migrație și Integrare cu reprezentanții societății civile și organizațiilor internaționale care activează în domeniul migrației și azilului, prezidată de către inspectorul general al IGI.

La întâlnire au participat reprezentanții Organizației Internaționale pentru Migrație,  Asociației Serviciului Iezuiților pentru Refugiați din România, Consiliului Național pentru Refugiați, LADO Cluj, Asociației Ecumenică a Bisericilor din România, Fundației ICAR, Institutului Intercultural Timișoara, precum și un expert al Direcției Fonduri Europene Nerambursabile din cadrul MAI.

Întrevederea a fost organizată în scopul asigurării unui dialog continuu și constructiv cu societatea civilă și asigurarea unui management eficient în domeniul migrației și azilului, în contextul implementării proiectelor de grant încheiate între IGI și organizațiile non-guvernamentale și internaționale partenere. Totodată, s-a asigurat procesul de informare al autorităților cu privire la activitatea desfășurată de către organizații în implementarea proiectelor atribuite.

În cadrul sesiunii au fost discutate aspecte privind stadiul actual de cooperare între IGI și societatea civilă în domeniul migrației și azilului, au fost înaintate propuneri și recomandări în vederea consolidării interacțiunii pe domeniile comune de activitate și au fost evidențiate prioritățile în activitate pentru viitor.

La finalul întâlnirii, partenerii au fost informați cu privire la deschiderea unei noi sesiuni de selecție a proiectelor începând cu luna noiembrie a acestui an.

BIROUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut