Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CONFERINŢA DE LANSARE A PROIECTULUI „PDP1 ÎMBUNĂTĂȚIREA SISTEMULUI NAȚIONAL DE AZIL ȘI MIGRAȚIE”

10 octombrie 2019

Inspectoratul General pentru Imigrări a organizat astăzi, 10 octombrie a.c., la București, conferința de lansare a proiectului „PDP1 Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație”, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Programul Afaceri Interne.

În cadrul proiectului, Inspectoratul General pentru Imigrări este desemnat promotor de proiect pe Aria nr.18 – Azil și Migrație, prin Memorandumul de Înțelegere încheiat între Regatul Norvegiei și Guvernul României.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea sistemului de azil și migrație din România în vederea îmbunătățirii condițiilor pentru solicitanții de azil care aparțin categoriilor persoanelor vulnerabile, îmbunătățirea condiților de recepție și a modului de lucru, precum și asigurarea capacității necesare pentru managementul situațiilor de criză.

Scopul întâlnirii a fost de a prezenta proiectul și a informa cu privire la tipurile de activități ce urmează a fi derulate, prezentarea grupului țintă și a rezultatelor ce se doresc a fi atinse.

Proiectul este structura pe patru componente și vizează în principal îmbunătățirea condițiilor de recepție în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, optimizarea infrastructurii IT, dezvoltarea competențelor profesionale prin schimbul de bune practici, precum și întărirea capacității de răspuns în cazul unui aflux masiv de migranți. Acesta se derulează în perioada 2019-2024 și are o valoare totală de 5.000.000 de euro (TVA inclus), din care 85% finanțare nerambursabilă și 15% cofinanțare națională.

Inspectoratul General pentru Imigrări implementează proiectul în parteneriat cu structuri naționale având atribuții în domeniu, respectiv Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General al Poliției Române, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, Serviciul Român de Informații, precum și omologul norvegian, Directoratul Norvegian de Imigrări.

Mai multe informați despre activități, finațare și parteneri găsiți pe site-ul http://norvegian.igi.mai.gov.ro/

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut