Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

COMUNICAT- SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI ARAD

16 mai 2018

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Arad, împreună cu inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, vor desfăşura la data de 18.05.2018, începând cu ora 10:00, o sesiune de informare a angajatorilor care au angajaţi cetățeni străini sau care sunt interesaţi în acest demers, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum și drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori.

Scopul acestui demers este de a crește gradul de informare și conştientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice,  cu privire la riscurile la care se se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detașarea unui cetățean străin în România.  Totodată, se urmărește prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.

Activitatea se va desfășura la sediul Rectoratului Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad situat în municipiul Arad, B-dul Revoluției,  nr. 77.

În acest context, angajatorii interesaţi, de pe raza judeţului Arad, sunt aşteptaţi la data şi ora sus menţionată, pentru dezbatere.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă vor continua organizarea unor astfel de campanii pe linia combaterii muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini şi angajatorilor să respecte reglementările legislației în vigoare referitoare la angajarea în muncă a străinilor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARAD

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut