Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI STRĂINI LUAȚI ÎN CUSTODIE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

27 iulie 2023

Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au preluat ieri de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, șase bărbați, care au fost transferați din Austria, respectiv Germania în baza Regulamentului Dublin. Cinci dintre străini au fost introduși în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, iar în al șaselea caz, străinul a solicitat protecția internațională a statului Român.

Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, din Bangladesh, Pakistan și Turcia, sunt bănuite de infracțiunea de trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Acestea au fost preluate ieri de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni. Cinci au fost introduse în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. Cel de-al șaselea străin a solicitat protecția internațională a statului Român, fiind introdus în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București.

La ieşirea din ţară, pe numele străinilor luați în custodie publică va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Tot ieri, polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 28 de ani, din Republica Moldova, care se afla în situații ilegale.

Din verificări a reieșit că aceasta a intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă la momentul depistării s-a constatat că nu a fost respectat scopul pentru care a primit dreptul de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura revocării vizei, în conformitate cu O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut