Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI SOCIETĂȚI COMERCIALE VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRARI

31 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat zilele trecute o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. Un cetățean turc a fost depistat cu ședere ilegală și cinci societăți comerciale au fost verificate.

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au finalizat verificările pentru cinci societăți comerciale de pe raza de competenţă.

În două cazuri nu au fost constatate nereguli, iar în cazul a trei societăți comerciale au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 90.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor articolului 36, alin. 1, lit. a, respectiv a articolului 36, alin. 1, lit. b din O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detașare, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată; primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin cu ședere ilegală, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată).

Din verificările efectuate la cele trei societăți comerciale sancționate, a reieșit faptul că, într-un caz au fost primiți la muncă fără avize de angajare șase cetățeni turci, iar unul dintre aceștia se afla în ședere ilegală. Pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cel de-al doilea caz, societatea comercială a primit la muncă fără aviz de angajare un cetățean indian, iar în ultimul caz societatea a primit la muncă o femeie din Albania, deși aceasta avea aviz de angajare la o altă firmă.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut