Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI PERSOANE AU FOST LUATE IERI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ȘI O AMENDĂ ÎN VALOARE DE 3.000 DE LEI A FOST APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE

12 octombrie 2023

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat ieri o acțiune privind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Cinci persoane aflate în situații ilegale au fost luate în custodie publică. Pe linia muncii nedeclarate a străinilor, o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

  • La data de 11 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din București au depistat, pe raza de competență, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, trei din Egipt și unul din Pakistan.

Din verificări a reieșit că bărbații din Egipt au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă nu au respectat condițiile pentru prelungirea șederii, iar la momentul depistării se aflau în ședere ilegală.

În continuarea verificărilor s-a stabilit că pe numele bărbatului din Pakistan a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre, însă nu a fost respectată.

Cele patru persoane au fost introduse în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele străinilor va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade de un an, respectiv un an și 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

  • În aceeași zi, polițiștii de imigrări din București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport “Henri Coandă”, un bărbat de 25 de ani, din India.

Acesta a fost transferat din Austria în baza Regulamentului Dublin.

Bărbatul este bănuit de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și a fost introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

La ieşirea din ţară, pe numele persoanei în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior.

  • Pe linia combaterii muncii ilegale, poliţiştii de imigrări au finalizat verificările pentru două societăți comerciale de pe raza de competenţă.

Într-un caz nu au fost constatate nereguli, iar în cel de-al doilea caz, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, în conformitate cu O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut