Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, PE RAZA JUDEȚULUI CONSTANȚA

11 decembrie 2018

Polițiștii de imigrări din Constanța, în urma acțiunilor  întreprinse, au depistat cinci cetățeni străini în situații ilegale. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare 1800 de lei. Pe numele a trei dintre aceștia au fost emise decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de a părăsi teritoriul României și, totodată, vor fi instituite consemne de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța au desfăşurat, la data de 11 decembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

În cadrul acțiunii a fost depistat, un bărbat de 34 de ani, din Belgia, dat în urmărire internațională, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare, de către autoritățile belgiene. Acesta a fost predat polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale potrivit competențelor.

Totodată, polițiștii de imigrări au depistat trei cetățeni turci și un marocan, cu vârste cuprinse între     26 și 35 de ani, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, pe numele cetățenilor turci au fost emise decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1800 de lei. La ieșirea din țară, va fi dispusă masura interzicerii intrării în România pentru o perioada de 6 luni de zile.

În cazul cetățenului din Maroc, au fost întocmite acte procedurale în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, de către organele competente.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0761/344303 sau 0241/502308 şi email ct.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CONSTANȚA

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut