Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN JUDEȚUL BUZĂU

3 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Buzău au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați 5 cetăţeni străini, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Județului Buzău au efectuat la data de 29 septembrie a.c., o acțiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 5 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, toți bărbați, din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative, fără avize de muncă.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că 2 dintre aceștia au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, iar ceilalți 3 cetățeni străini au intrat în țara noastră, în baza permisului de mic trafic de frontieră, însă nu au respectat scopul pentru care au intrat în țară.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au încetat dreptul de şedere pentru 2 cetățeni străini, fiindu-le emise decizii de returnare sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore, iar în cazul celorlalți 3 cetățeni străini cu ședere ilegală, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

La ieșirea din țară pe numele celor 2 cetățeni străini, intrați în baza pașaportului biometric a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE            

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut