Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN CĂLĂRAȘI

12 octombrie 2022

Cinci bărbați din India au fost depistați ieri cu șederere ilegală de polițiștii de imigrări din Călărași. În toate cazurile au fost emise decizii de returnare, iar față de doi dintre aceștia a fost dispusă măsura de interzicere a intrării în România pentru o perioadă de un an.

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Călărași au desfăşurat ieri o acțiune pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României.

Astfel, în timpul activității întreprinse, au fost depistați cu şedere ilegală, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 48 de ani, toți din India.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric și a vizei de lungă ședere în scop de muncă, însă nu au întreprins demersurile necesare în vederea reglementării șederii pe teritoriul României.

Pe numele celor cinci cetățeni străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

De asemenea, față de doi dintre aceștia a fost dispusă și instituirea măsurii de interzicere a intrării în România pentru o perioadă de un an.

La acțiune, polițiștii de imigrări au fost sprijiniți de colegii lor de la Biroul pentru Imigrări al Județului Ialomița, precum și de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, respectiv de polițiști din cadrul Poliției Orașului Budești.  

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut