Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TIMIȘ

31 octombrie 2022

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiș au desfăşurat astăzi o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României. Au fost depistați în situații ilegale trei bărbați din Bangladesh și doi din India.

La data de 31 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din județul Timiș, au depistat cu şedere ilegală cinci bărbați, trei din Bangladesh și doi din India, în urma unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în țara noastră, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României.

Pe numele celor trei bărbați din Bangladesh au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească voluntar teritoriul României în cel mult 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, republicată, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Cei doi bărbați din India au fost luați în custodie publică până la îndepărtarea sub escortă de pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu.

Controlul permanent asupra legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate sunt acțiunile prioritare ale polițiștilor de imigrări, care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut