Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

26 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. Cinci bărbați din Maroc, respectiv Egipt, au fost depistați în situații ilegale. Au fost emise decizii de returnare, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție, au desfășurat la data de 25 octombrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse au fost depistați cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani, trei din Maroc și doi din Egipt, care desfășurau activități lucrative la o societate comercială din București.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, însă la momentul depistării, trei se aflau în ședere ilegală, iar doi nu au respectat scopul pentru care li s-a acordat permisul de ședere.

În trei cazuri, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre și au fost sancționați contravențional cu avertisment, iar la ieșirea din țară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în celelalte două cazuri, cetățenilor străini le-a fost revocat dreptul de ședere și au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile și la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut