Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂȚENI INDIENI, DEPISTAȚI LA MUNCĂ ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI BRAȘOV

24 septembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat cinci bărbați, din India, care desfășurau activități lucrative fără forme legale pe raza județului Brașov. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească România în termen de 30 de zile.

La data de 24 septembrie a.c., polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Brașov au efectuat un control  pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cinci bărbați, cetățeni indieni, cu vârste  cuprinse între 31 și 41 de ani, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, pe un șantier din județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportelor și a  vizelor de lungă ședere în scop de detașare, fiind posesori de permise de ședere în scop de detașare, dar desfășurau activități lucrative pentru altă societate comercială fără a deține aviz de muncă la aceasta.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere străinilor și au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească România, în termen de 30 zile. De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

.Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul http://igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut