Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ŞI ŞASE SOCIETĂŢI COMERCIALE AU FOST SANCŢIONATE

19 august 2022

Timp de două zile, poliţiştii de imigrări din municipiul București au desfăşurat o acţiune, pe raza de competenţă, având ca scop combaterea şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Cinci cetăţeni străini au fost identificaţi cu şedere ilegală şi şase societăţi comerciale au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de peste 80.000 de lei.

În perioada 17-18 august a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti-Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au desfăşurat, o serie de activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii și a muncii ilegale a străinilor, în municipiul Bucureşti.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat cinci cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, unul din Republica Moldova, doi din India şi doi din Pakistan.

Din verificări a reieşit că aceştia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul statului român la expirarea termenului de şedere.

Pentru abaterile constatate, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment.

De asemenea, au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile, de pe teritoriul ţării noastre, însă pentru doi dintre aceştia a fost intituită măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, respectiv un an.

În continuarea activităţilor desfăşurate, poliţiştii de imigrări au luat măsura sancţionării contravenţionale şi faţă de şase socieţăţi comerciale, cu amenzi în valoare totală de 83.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut