Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CINCI BĂRBAȚI DIN TURCIA DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DIN CONSTANȚA

20 octombrie 2022

Combaterea șederii ilegale rămâne în continuare o prioritate a polițiștilor de imigrări din Constanța. Cinci bărbați din Turcia au fost depistați în situații ilegale.

La data de 19 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat o acțiune pe raza de competență, în cooperare cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, Garda de Coastă Constanța și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini în România.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat cinci cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, toți bărbați, din Turcia.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, fiind primiți la muncă fără aviz la o societate comercială din județ.

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbaților, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele persoanelor în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut