Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINII,EPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL MUREȘ

16 ianuarie 2020

              Doi cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, din Siria și Republica Moldova, au fost depistați cu ședere ilegală de către polițiștii de imigrări din județul Mureș. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă și obligați, prin acte administrative, comunicare de părăsire și decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Mureș au desfășurat, la data de 15 ianuarie a.c., un control pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

În cadrul activităților întreprinse, au fost depistați cu ședere ilegală un bărbat, cetățean sirian, în vârstă de 24 de ani și o femeie, din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoanele au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadelor legale de ședere, nu au părăsit teritoriul țării.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora acte administrative, comunicare de părăsire și decizie de returnare, prin care au obligativitatea de a părăsi teritoriul României în 3, respectiv 15 zile. Totodată, străinii a fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 800 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a străinilor, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementărilor legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră  față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări  Mureș,  situat în str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, Tg. Mureș sau vizitând site-ul public al instituției, la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI MUREŞ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut