Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI LA MUNCĂ FĂRĂ FORME LEGALE ÎN JUDEȚUL TIMIŞ

19 mai 2022

Poliţiştii de imigrări din Timiş au desfăşurat săptămâna aceasta, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini pe raza judeţului, în cadrul acţiunii au fost depistaţi 3 cetăţeni străini din Nepal care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Acestora le-a fost revocat dreptul de şedere şi emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească țara noastră, în termen de 15 zile. La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Timiş au desfăşurat, în această săptămână, o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii efectuate au fost depistaţi 3 cetăţeni străini din Nepal, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, la un restaurant din județul Timiş. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţenii nepalezi au avut drept de şedere legală în România, însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a celor constatate, polițistii de imigrări le-au revocat dreptul de şedere cetăţenilor străini, pe numele acestora  a fost emisă decizie de returnare prin care sunt obligat să părăsească România în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privin regimul străinilor în România.La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel:0256/402433 sau utilizând adresa de email: tm.igi@mai.gov.ro.

SERVICIUL  PENTRU  IMIGRĂRI  AL  JUDEŢULUI  TIMIȘ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut