Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN JUDEȚUL VRANCEA

28 martie 2019

Polițiștii de imigrări din Focșani, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 12 cetățeni străini, în situații ilegale. A fost emisă o decizie de returnare prin care un străin este obligat să părăsească teritoriul României, iar ceilalți au fost îndrumați să-și reglementeze situația juridică. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1.600 de lei

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Vrancea au desfăşurat, în primul trimestru al anului, mai multe acţiuni şi controale, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 12 cetăţeni străini, din R. Moldova (9), Iordania (1), Turcia (1) și Peru (1), care nu mai îndeplineau condițiile legale de ședere pe teritoriul României.

În urma celor constatate, pe numele cetățeanului peruan, polițiștii de imigrări au emis o decizie de returnare prin care acesta a fost obligat să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zileiar ceilalți 11 străini au fost îndrumați să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări Vrancea în vederea reglementării situației juridice, întrucât sunt membri de familie ai unor cetățeni români.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1600 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, cu completările şi modificările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0237207306, 0237207304 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut