Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN JUDEȚUL CARAŞ – SEVERIN

26 septembrie 2018

Poliţiştii de la imigrări din Caraş – Severin, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat trei cetățeni străini în situații ilegale. Au fost emise două decizii de returnare și instituit un consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 3 luni de zile. Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 20 900 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin au desfăşurat, în perioada 18 – 22 septembrie a.c., mai multe acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificație și patiserie, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 22 ani, din Bosnia Herțegovina, care desfășura activități lucrative fără aviz de angajare și, totodată, nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

De asemenea în cadrul acțiunii, au fost depistați, cu ședere ilegală,  un bărbat de 22 de ani, din Kosovo și o femeie de 33 de ani, din Federația Rusă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat faptul că persoanele au intrat legal în România, în scop de vizită,  însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constate, polițiștii de imigrări au emis pe numele bărbaților  decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, iar, în cazul cetățeanului bosniac, la ieșirea din țară va fi instituită măsura nepermiterii intrării în România pe o perioada de 3 luni. Femeia din Federația Rusă, în calitate de membru de familie a cetățeanului român, a depus o cerere de reglementare a dreptului de ședere temporară pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 900 de lei lei în conformitate cu prevederile O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată, iar reprezentanții societății comerciale au cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul Românieicu modificările și completările ulterioare.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al județului Caraș-Severin continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut