Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI DESFĂȘURÂND ACTIVITĂȚI LUCRATIVE FĂRĂ FORME LEGALE, PE RAZA JUDEȚULUI TIMIȘ

10 decembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Timiș, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 10 cetățeni străini din Ucraina, care desfășura activități lucrative, la o societate de panificație, fără aviz de angajare. Pe numele acestora au fost dispuse măsuri de îndepărtare de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de a intra în țara noastră  pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat, la data de 9 decembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităților întreprinse la o societate comerciale cu obiect de activitate ,,producerea produselor de panificație”, cu sediul în județul Timiș,  polițiștii au depistat 10 cetățeni străini, cinci femei și cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, din Ucraina, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale, respectiv fără a deține aviz de angajare.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele străinilor, decizii de returnare sub escortă, aceştia fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele lor, a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

Acțiunea a fost sprijinită de către jandarmii Brigăzii Mobile din Timişoara.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, vor fi dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TIMIȘ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut