Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI DESFĂȘURÂND ACTIVITĂȚI LUCRATIVE FĂRĂ FORME LEGALE, PE RAZA JUDEȚULUI TIMIȘ

13 martie 2019

 Polițiștii de imigrări din Timiș, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat doi cetățeni străini din Serbia și Kosovo, care desfășura activități lucrative fără a deține aviz de angajare, unul dintre aceștia fiind intrat și ilegal. Pe numele acestora au fost dispuse măsuri de îndepărtare de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară va fi aplicată interdicția de a intra în țara noastră,  pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani.  

        De asemenea, reprezentanții societăților comerciale vor fi sancționați contravențional cu amendă, iar pe numele unui angajator poliţiştii au întocmit documente privind săvârşirea infracţiunii de facilitarea şederii ilegale pe teritoriul României a unui cetăţean străin.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat, la data de 12 martie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităților întreprinse la două societăți comerciale cu obiect de activitate ,,producerea produselor de panificație”, cu sediul în județul Timiș, polițiștii au depistat doi bărbați, în vârstă de 19 și 37 de ani, din Serbia și Kosovo, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale, respectiv fără a deține aviz de angajare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au mai stabilit că cetățeanul kosovar ar fi intrat ilegal în țară, fapt pentru care au întocmit acte procedurale în vederea continuării cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și facilitarea șederii ilegale (în cazul administratorului firmei). În acest caz, pentru străin a fost emisă decizie de returnare sub escortă, bărbatul fiind luat în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

De asemenea, cetățeanul sârb a primit decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile. La ieșirea din țară, pe numele străinilor va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societăților comerciale, vor fi dispuse măsuri legale privind nerespectarea prevederilor la angajarea în muncă a străinilor în conformitate cu  prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.                     

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TIMIȘ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut