Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ, PE RAZA JUDEȚULUI BACĂU

3 mai 2019

Polițiștii de imigrări din județul Bacău, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Republica Islamică Iran și o femeie din Muntenegru care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Străinii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare,  și obligați să părăsească țara prin decizie de returnare.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Bacău, au desfășurat, în perioada 02-03 mai a.c., activități specifice de control pe raza de competență în scopul combaterii șederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse au fost depistate două persoane, un bărbat și o femeie, din Republica Islamică Iran și Muntenegru, în vârstă de 32 respectiv 38 de ani, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că aceștia au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă și scurtă ședere în scop de afaceri, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, străinii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare,  în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere dinamica fenomenului migraţionist, Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bacău, contează pe respectul tuturor cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniu şi face apel la aceştia pentru contactarea instituţiei noastre în legătură cu orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor, în scopul prevenirii unor situaţii de ilegalitate cum ar fi: neanunţarea şederii şi a găzduirii străinilor, munca nedeclarată a străinilor, expirarea dreptului de şedere, etc.

Invităm cetăţenii să ne contacteze la sediul  Serviciul pentru Imigrări din Bacău str. Al. Tolstoi, nr. 2 ( lângă Secţia 1 de Poliţie Bacău), tel/fax: 0234.202083, e-mail:  bc.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul oficial al Inspectoratul General pentru Imigrări.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BACĂU

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut