Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI STRĂINI, DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN TULCEA

7 noiembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Tulcea, în urma acțiunilor întreprinse, în acestă săptămână, au depistat cu ședere ilegală 3 cetățeni străini, toți bărbați, cu vârste curprinse între 21 și 38 de ani, din  Turcia, Nigeria și Bangladesh. Pe numele cetățeanului din Bangladesgh a fost emisă o comunicare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 3 zile. Ceilalți doi străini, în calitate de membri de familie ai unor cetățeani români, au fost îndrumați să se prezinte cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, în această săptămână, o serie de acţiuni proprii și în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani, din Turcia, Nigeria și Bangladesh care au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele cetățeanului din Bangladesgh a fost emisă o comunicare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 3 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată. De asemenea, cetățeanul turc și cel nigerian, în calitate de membri de familie ai unor cetățeani români, au fost îndrumați să se prezinte cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere.

Cetățenii străini au fost sanționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 1600 de lei.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TULCEA

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut