Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL SĂLAJ

4 noiembrie 2020

Polițiștii de imigrări din Sălaj au depistat, cu ședere ilegală, 2 bărbați, din Republica Moldova și SUA, pe raza de competență. Pe numele unuia dintre aceștia a fost emisă decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească România în cel mult 15 zile și aplicată interdicție de a mai intra în țara noastră pentru o perioadă de 6 luni. Cel de-al doilea, întrucât depășește vârsta de 65 de ani și este interzisă îndepărtarea, a fost informat cu privire la modalitatea de reglementare a dreptului de ședere.

Polițiștii Biroului pentru Imigrări Sălaj au efectuat, la data de 3 noiembrie a.c.,  o acțiune, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, doi bărbați în vârstă de 44, respectiv 73 de ani, din Moldova și SUA, care nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, cetățenii străini  au intrat legal, în baza pașaportului și a convențiilor internaționale, având un drept de ședere de maximum 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de ședere în țara noastră, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara noastră și nici nu au efectuat demersuri de prelungire a acestui drept.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului moldovean  o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească România în termen de cel mult 15 zile, iar cetățeanul american, întrucât depășește vârsta de 65 de ani și este interzisă îndepărtarea a fost informat cu privire la modalitatea de reglementare a șederii.

Totodată, aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1600 de lei, iar la ieșirea din țară pe numele cetățeanului moldovean va fi instituită interdicția de a mai intra în țara noastră pentru o perioadă de 6 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. De asemenea, vă rugăm să ne contactaţi pentru orice aspect legatat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel. 0260-602262 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI SĂLAJ

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut