Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI STRĂINI, DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL CARAŞ-SEVERIN

1 august 2018

Poliţiştii de imigrări din Caraş-Severin au depistat, cu şedere ilegală, două femei din Vietnam și Republica Moldova, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. În cazul femeii din Vietnam, a fost constatată o căsătorie de conveniență, aceasta fiind obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări-Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin au desfăşurat, în perioada 26-31 iulie a.c, acţiuni şi controale, în cooperare cu structurile de ordine publică, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor au fost depistate, cu şedere ilegală, două femei, de 39 și 46 de ani, din Republica Moldova, respectiv Vietnam.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoanele au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre sau nu și-au reglementat dreptul de ședere.

Femeia din Vietnam a venit în România în vizită, iar în perioada valabilității vizei s-a căsătorit cu un cetățean român, motiv pentru care a depus documentele pentru prelungirea dreptului de ședere.

În urma investigațiilor efectuate, cât și în urma interviului susținut, polițiștii de imigrări au stabilit că a fost încheiată o căsătorie de conveniență între cei doi soți, motiv pentru care i s-a respins cererea de prelungire. Totodată, pe numele femeii a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească teritoriul României în cel mult 30 de zile.

Femeia din Republica Moldova, membru de familie a unui cetățean român, era posesoarea unei permis de ședere temporară a cărui valabilitate expirase, fapt pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut