Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI STRĂINI, DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN IAŞI

6 iunie 2019

Polițiștii de imigrări din Iași au depistat 2 cetățeni străini, din Canada și Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și li s-au emis decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească România în termen de 15  zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat, la data de 04 iunie a.c., un control cu forțe proprii, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, o femeie de 23 de ani, din Canada și un bărbat de 35 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinii au intrat legal în România, iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României, în cel mult 15 zile.

Totodată, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu avertisment în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Iaşi, din strada Mihai Costăchescu nr. 6, la numărul de telefon 0232-302315, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI IAȘI

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut