Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN GALAȚI

2 august 2018

Polițiștii de imigrări din Galați au depistat 2 cetățeni străini, din Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1400 de lei și obligați, prin decizii de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 3 luni, respectiv 6 luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Galați au efectuat, la data de 1 august a.c., o acțiune, pe raza de competență, în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și Brigada de Combatere a Crimei Organizate, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, pe raza județului Galați, doi cetățeni străini, un bărbat de 38 de ani, respectiv o femeie de 45 de ani, ambii din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că străinii au intrat legal pe teritoriul României, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 15 zile, fiind, totodată, sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală  de 1400 de lei.

De aemenea, la ieșirea din țară, va fi aplicată interdicția de a mai intra în România, pentru o perioadă de 3 luni, respectiv 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0236407292 sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL DE IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI GALAȚI

Sari la conținut