Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

20 aprilie 2018

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat două femei din Muntenegru și Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acestea au fost sancționate contravențional și obligate, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 20 aprilie a.c., o acţiune, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.  

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii s-au deplasat pe raza municipiului Târgoviște, unde au depistat două femei de 30 și 26 de ani, din Muntenegru, respectiv Republica Moldova, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acestea au intrat legal în ţară, în baza pașapoartelor biometrice, iar la expirarea perioadei de şedere nu au părăsit teritoriul României.       

Urmare a celor constatate, poliţiştii au emis pe numele celor două femei decizii de returnare, prin care sunt obligate să părăsească ţara în termen de 15 zile, fiind, totodată, sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 400 de lei, fiecare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. 

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut