Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN CARAŞ – SEVERIN

14 mai 2018

 Poliţiştii de imigrări din Caraş – Severin au depistat cu ședere ilegală doi cetăţeni din Serbia, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceștia au fost sancţionați contravenţional şi obligați, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin,  au desfășurat în cooperare cu structurile de ordine publică, în perioada 07 – 11 mai  a.c, o acțiuni și controale pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităților au fost depistați cu şedere ilegală doi cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 41 şi 61 de ani, din Serbia.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere însă, la expirarea valabilității vizei nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele celor doi străini, decizii  de returnare, prin care sunt obligați să părăsească voluntar teritoriul României în cel mult 15 zile. Totodată, străinii au fost sancționați şi cu avertisment scris.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut