Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRĂILA

26 noiembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Brăila, în urma unei acțiuni cu forțe proprii, au depistat cu ședere ilegală doi cetățeni străini, ambii bărbați, cu vârsta de 20, respectiv 27 de ani, din Camerun și Coasta de Fildeș. Pe numele cetățenilor străini au fost emise acte administrative, comunicare de părăsire și decizie de returnare, prin care au obligativitatea de a părăsi teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 25 noiembrie a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie au  fost depistați cu şedere ilegală doi cetățeni străini, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, din Coasta de Fildeș și Camerun, care au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu au parăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele cetățeanului din Camerun a fost emisă o comunicare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 3 zile.

De asemenea, pe numele cetățeanului ivorian a fost emisă o decizie de returnare valabilă 15 zile, în cazul acestuia urmând a fi instituit și consemnul nominal de nepermitere a intrării în țară pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat cetățenilor străini sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 1900 lei.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa http//:igi.mai.gov.ro.

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                                                                                   

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut