Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU MUNCĂ ILEGALĂ ÎN TULCEA

30 octombrie 2019

Poliţiştii de imigrări din Tulcea au depistat doi bărbați de 34, respectiv 35 de ani, ambii din Ucraina, care desfășurau activități lucrative fără a deține aviz de angajare. Pe numele acestora, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare sub escortă, urmând ca la ieșirea din țară să se aplice consemnul nominal de nepermitere a intrării pe de pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat la data de 29 octombrie a.c., o acţiune proprie, pe linia prevenirii şi combaterii şederii/muncii ilegale a cetăţenilor străini în ţara noastră, pe raza de competenţă.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat doi cetățeni străini în vârstă de  34 de ani, respectiv de 35 de ani, din Ucraina, care  au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul declarat la intrarea pe teritoriul României și desfășurau activități lucrative la o societate comercială de pe raza județului Tulcea, cu obiect de activitate construcții navale, fără a deține aviz de angajare.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura îndepărtării de pe teritoriul României a cetățenilor străini, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de a intra în România pe o perioadă de 6 luni. Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru primirea la muncă a străinilor fără aviz de angajare, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TULCEA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut