Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI PROVENIȚI DIN BANGLADESH DEPISTAȚI CĂ NU RESPECTĂ SCOPUL INTRĂRII ÎN ROMÂNIA, PE RAZA JUDEȚULUI TELEORMAN

18 iulie 2022

Polițiștii de imigrări din Teleorman, în urma unei acțiuni în cooperare cu lucratori din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi întreprinse pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor, au depistat 17 bărbați din Bangladesh, care nu au respectat scopul pentru care li s-au acordat vizele de intrare pe teritoriul României. Pe numele lor au fost emise documente administrative prin care au fost obligați să părăsească țara noastră.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Teleorman, în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi, au efectuat săptămâna trecută o acțiune pentru prevenirea și combaterea şederii ilegale a străinilor, pe raza de competență, controlul fiind efectuat pe ruta feroviară Videle – Roşiori de Vede.

Astfel, în urma acţiunii au fost depistaţi 17 cetăţeni, proveniţi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, care se deplasau pe ruta feroviară Bucureşti – Timişoara.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că aceştia nu respectă scopul pentru care le-au fost acordate vizele de intrare pe teritoriul României, respectiv angajare în muncă.

Din cei 17 cetăţeni străini, 2 au solicitat o formă de protecţie pe teritoriul României, fiind preluaţi de lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu, iar pentru ceilalţi 15 cetăţeni, lucrătorii Biroului pentru Imigrări al judeţului Teleorman au emis acte administrative prin care aceştia au fost obigaţi să părăsească teritoriul României şi instituită măsura de nepermiterea intrării în țara noastră, pentru o perioadă de 6 luni.

Activitatea de prevenire și combatere a şederii ilegale a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TELEORMAN

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE REFERITOARE LA CONDIȚIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEASCĂ UN CETĂȚEAN STRĂIN DACĂ DOREȘTE SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA ȘI SĂ RĂMÂNĂ PE TERITORIUL ȚĂRII NOASTRE

Sari la conținut