Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI NEPALEZI, DEPISTAŢI LA MUNCĂ ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI CLUJ

17 martie 2021

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 2 cetăţeni străini, din Nepal, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare şi instituită interdicţia de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj au desfăşurat, la data de 16 martie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistați la muncă ilegală, 2 bărbaţi, cu vârste de 22, respectiv 24  de ani, din Nepal, care desfășurau activităţi lucrative fără aviz de muncă la o societate comercială cu obiect de activitate produse de panificație.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere al cetățenilor străini  și au emis decizii de returnare, prin care au obligativitatea de a părăsi țara noastră, în termen de 15 zile. De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

Totodată, la finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunea poliţiştilor de imigrări a beneficiat de sprijinul inspectorilor teritoriali de muncă și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj

***

Inspectoratul General pentru Imigrări informează că, în această perioadă, desfășoară o campanie de informare on-line privind condițiile de angajare a cetățenilor străini cât și drepturile și obligațiile ce le revin. Detaliile pot fi consultate pe site-ul public www.igi.mai.gov.ro sau accesând următorul link: http://igi.mai.gov.ro/ro/blog/campanie-de-informare-angajatorilor-%C8%99i-cet%C4%83%C8%9Benilor-str%C4%83ini.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CLUJ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut