Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI MAROCANI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL HUNEDOARA

19 decembrie 2018

Polițiștii de imigrări hunedoreni, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat, o familie de  cetățeni marocani care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia au fost sancţionați contravenţional și obligați, prin decizie de returnare să părăseasca ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara au desfăşurat o acţiune cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați cu şedere ilegală, un bărbat și o femeie în vârstă de 41, respectiv 30 de ani, din Maroc, împreună cu cei doi copii minori ai lor, care, la expirarea dreptului de şedere stabilit prin viză, nu au părăsit teritoriul României.

Având în vedere cele constatate, pe numele cetăţenilor marocani, au fost emise decizii de returnare prin care au fost obligaţi să părăseasca ţara în termen de 15 zile și, totodată, au fost aplicate sancţiuni contravenționale în valoare de 800 de lei.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, din Mun. Deva, str. Mihai Eminescu, nr. 130, la numărul de telefon 0254.206722 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI HUNEDOARA

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut