Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂŢENI DIN REPUBLICA SERBIA, DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL MEHEDINŢI

11 octombrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Mehedinţi au depistat doi bărbaţi de 57 şi 24 de ani,  din Republica Serbia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi desfăşoară în permanentă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, la data de 11 octombrie a.c., pe raza comunei Breznița de Ocol, poliţiştii de imigrări au depistat cu şedere ilegală, doi bărbaţi de 57 şi 24 de ani, din Republica Serbia. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat în România în baza Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Serbia, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii  de imigrări au emis, pe numele străinilor, decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 de zile. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut