Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI DIN REPUBLICA MOLDOVA ȘI SERBIA, DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN BRAȘOV

27 februarie 2019

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat trei străini, o femeie din Republica Moldova aflată în situație de ședere ilegală și doi barbați, din Serbia, care desfășurau activități lucrative fără forme legale în municipiul Brașov. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească România, iar pentru cetățenii sârbi a fost aplicată si interdicția de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului  Brașov au efectuat, la data de 26 februarie a.c., două acțiuni, cu forțe proprii, pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a străinilor pe raza de competență.

Astfel, în cadrul unuia dintre controale, poliţiştii de imigrări, au depistat, doi străini în vârstă de 35 și 42 de ani, din Serbia, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, pe un șantier din municipiul Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, străinii au intrat legal în România, în baza Acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii sârbi, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea străinilor în muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare,  fiind îndepărtați sub escortă din România și a fost instituită interdicția de a mai intra în țară pentru o perioadă de 6 luni.

Reprezentanții societății comerciale vor fi sancționați contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, în cadrul acțiunilor, polițiștii de imigrări, au depistat cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani, care nu a respectat termenul legal de ședere pe teritoriul României.

Pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare prin care are obligativitatea de a părăsi România în termen de 15 zile, fiind sancționată și cu amendă contravențională în valoare de 400 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut