Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI DIN REPUBLICA MOLDOVA  DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI MUREȘ

11 octombrie 2022

Polițiștii de imigrări din Mureș, în urma controalelor întreprinse în data de 10.10.2022 a.c., pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a străinilor, au depistat doi cetățeni străini din Republica Moldova, care se aflau în ședere ilegală. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15 zile.

În data de 10 octombrie a.c.,  polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Mureș au efectuat controale, pe raza de competență, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat o femeie și un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, aflați în situație de ședere ilegală. Străinii au fost în posesia unor permise de ședere temporară a căror valabilitate a expirat, fără ca aceștia să părăsească teritoriul României și fără să fi întreprins demersurile legale în vederea prelungirii dreptului de ședere temporară pe teritoriul statului român.

Cei doi cetățeni străini au fost sancționați contravențional și au fost emise pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea șederii și muncii ilegale, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementărilor legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Mureș,  situat în str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, Tg. Mureș sau vizitând site-ul public al instituției, la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI MUREŞ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut