Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL VRANCEA

25 ianuarie 2023

Polițiștii de imigrări din Vrancea au desfășurat în perioada 22-24 ianuarie a.c. mai multe acțiuni pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităților desfășurate au fost depistați patru cetățeni moldoveni aflați în ședere ilegală. La ieșirea din țară, pe numele unuia dintre aceștia va fi instituită măsura interzicerii intrarii în România, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea au fost solicitați să acorde sprijin lucrătorilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Vrancea în vederea stabilirii situației juridice pe teritoriul României a unui bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Republica Moldova, identificat în zona stației CFR din municipiul Focșani.

În urma activităților desfășurate a reieșit faptul că bărbatul se afla în ședere ilegală pe teritoriul României, motiv pentru care pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul statului român.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 800 de lei.

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele persoanei în cauză a fost dispusă măsura intrezicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni în conformitate cu prevederile  O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În perioada de referință, ca urmare a acțiunilor desfășurate au mai fost identificați în situații ilegale trei minori, tot din Republica Moldova. Din verificări a rezultat faptul că aceștia sunt membrii de familie ai unui cetățean român, context în care familia a fost informată în scris să se adreseze structurii de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere.  

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea, situat în municipiul Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, la telefon 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând website-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut